FAQ

Co to znaczy że nasze pieczywo BIO jest certyfikowane?

To bardzo ważne pytanie! Certyfikat BIO jest dokumentem urzędowym, potwierdzającym że użyte surowce i cały proces produkcyjny jest zgodny z rozporządzaniem UE o produkcji ekologicznej. Pozwala to prześledzić cały cykl produkcyjny - z pola do stołu! Rolnicy, przetwórcy BIO podlegają dodatkowej kontroli ze strony jednostek certyfikujących a także w szerszym zakresie przez IJHARS.
Daje to pewność, że w wyrobie gotowym nie znajdują się pozostałości środków ochrony roślin a także innych, chociaż dozwolonych, ale nie koniecznie potrzebnych substancji pomocniczych. My, czyli Piekarnia Kiełtyka dba o ekologię i Wasze zdrowie, dlatego produkujemy zgodnie z rozporządzaniem UE o produkcji ekologicznej!
 

Czy Wasze wypieki można mrozić ?

To jedno z najczęstszych pytań - tak, mrozi się bardzo dobrze! Polecamy mrozić pokrojone, popakowane po kilka kromek. Wtedy nie ma konieczności rozmrażania całego bochenka!
 

Jak przechowywać pieczywo ?

To zależy w jakiej formie jest zapakowane:

  • to w papierowej torbie - jak najbardziej w tej postaci, może być np w.... lodówce!
  • w opakowaniach foliowych - dobrze jest przełożyć je do papierowej torebki, okryć lnianą ściereczką lub w lnianym worku - ważne żeby pieczywo mogło oddychać!
  • w opakowaniach MAP - w chłodnym miejscu, w zamkniętym opakowaniu, z dala od słońca - ważne jest utrzymanie stałej temperatury

Przejdź do strony głównej
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu