Strona główna » Błonniki / mieszanki do wypieku » Mieszanka błonnikowa do wypieku chleba niskowęglowodanowego KETO / LCHF
Mieszanka błonnikowa do wypieku chleba niskowęglowodanowego KETO / LCHF
Nowość

Mieszanka błonnikowa do wypieku chleba niskowęglowodanowego KETO / LCHF

Piekarnia Kiełtyka
Mieszanka błonnikowa do chleba niskowęglowodanowego – upiecz pyszny, zdrowy chleb bez zbędnych węglowodanów! Idealna dla osób na diecie niskowęglowodanowej.

Koszt wysyłki: od 12,99 zł

Stan magazynowy:

Stan produktu: Nowy

Cena: 29,99 zł

Ilość:
-+
szt.
Dodaj do koszyka

Kupując ten produkt otrzymasz od nas 30 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zarejestrowanych w naszym sklepie.

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Mieszanka błonnikowa do wypieku chleba niskowęglowodanowego to idealne rozwiązanie dla osób na diecie niskowęglowodanowej, które pragną cieszyć się smakiem świeżo upieczonego chleba czy bułeczek bez wyrzutów sumienia. Gotowa mieszanka, stworzona z odpowiednio dobranych błonników, pozwala na łatwe przygotowanie pysznych wypieków w domowym zaciszu.

Z jednego opakowania (500 g) możesz upiec aż 5 bochenków chleba o wadze 400 g (według naszego przepisu zamieszczonego poniżej), co sprawia, że jest to niezwykle ekonomiczne rozwiązanie. W skład mieszanki wchodzą błonnik ziemniaczany, błonnik owsiany, nasiona babki płesznik, kamień winny, skrobia kukurydziana oraz soda oczyszczona – naturalne składniki, które wspomagają proces wypieku i dodają odpowiedniej konsystencji.

Składniki: błonnik ziemniaczany, błonnik owsiany, nasiona babki płesznik, kamień winny, skrobia kukurydziana, wodorowęglan sodu (soda oczyszczona).

Masa netto: 500 g

Termin przydatności: 6 miesięcy

Wartości odżywcze (na 100 g):

  • Wartość energetyczna: 191 kcal
  • Tłuszcz: 1,7 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
  • Węglowodany: 13,5 g
  • w tym cukry: 0,3 g
  • Białko: 8,4 g
  • Sól: <1 g

Nasza propozycja przygotowania:

  1. Połącz 250 g mielonego twarogu tłustego (lub serka kremowego) z 3 jajkami, miksując do uzyskania gładkiej masy.
  2. Powoli dodaj 100 g mieszanki błonnikowej, a następnie wlej 100 ml wody i dodaj 10 g soli.
  3. Wymieszaj całość, aż uzyskasz jednolitą konsystencję. Odstaw na 10 minut.
  4. Przełóż masę do natłuszczonej formy lub uformuj bochenek i wyłóż na blaszkę.
  5. Piecz w 180°C przez 80 minut.

Przygotowany chleb będzie miał orientacyjne makroskładniki: B12 T10 W6 (wartości orientacyjne, zależne od użytego sera).

Dane kontaktowe producenta:

Piekarnia Kiełtyka, Potockiego 20, 38-423 Łężany, Polska, e-mail: biuro@piekarniakieltyka.pl, telefon: 13 491 38 68

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję do tego produktu, a otrzymasz od nas 50 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zalogowanych i zarejestrowanych w naszym sklepie.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Klienci zakupili także
Pozostałe produkty z kategorii
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu